vrijdag 31 mei 2013

Dubbele pannenlap


De dubbele pannenlap is gemaakt met reliëfpatroon. In het midden heb ik  een opening open gelaten voor het handvat van de deksel. Ik heb hem gemaakt voor mijn schoondochter en zegt dat perfect werkt. Dus er zullen er nog meerdere volgen ben ik bang. U zult denken een witte pannenlap, ze houd van wit dus is het een witte geworden.




dinsdag 28 mei 2013

Hier nog z`n cursus

Begin januari vond ik ook deze  applicatiecursus op internet, ik dacht ze samen te combineren met de quiltcursus maar dat was niet mogelijk een dag heeft maar 24 uur. Ik had vorige week de blok  klaar van februari van de quilt cursus, dus ik dacht ik ga nu eens de 1e blok van de applicatie cursus beginnen.  OOk deze cursus kun je aan beginnen wanneer je tijd en zin hebt.  Want daar wil ik toch  in de toekomst wat meer mee gaan doen voor  baby / kinderen een accesioressen. Deze les wordt gedaan  met vliesofix.(verstevinging)
http://qddshop.blogspot.nl/2013_01_01_archive.html


maandag 27 mei 2013

Lekker bezig geweest.

Ben afgelopen week  wat met de cursussen aan de gang geweest.
Ik heb nu blok januari en februari af en aan ben aan blok maart gisteren begonnen. Maar ik blijf zeggen dat met de hand patchwork mijn voorkeur toch naar uit gaat. Ik heb de windmolentjes al verschillende keren geprobeerd op de naaimachine, maar kreeg ze nooit echt mooi, maar met deze methode wel.
Je kan deze cursus heerlijk op je gemak thuis doen, net wanneer het jou uitkomt.
http://www.bymiek.blogspot.nl/p/quilt-cursus-block-of-month.html




dinsdag 21 mei 2013

Telefoonhoesje


Een nieuwe telefoon, daar hoort natuurlijk ook een telefoonhoesje bij.
Had nog wat stof over van mijn laptoptas maar helaas was de andere stof helemaal op, dan maar een ander restje stof.
Dat is dan ook een leuk project wat zo klaar is.




woensdag 15 mei 2013

Laptoptas

Ik was al lang van plan om een laptoptas zelf maken maar vond iedere keer niet het goede patroon. Ik had eigenlijk nog nooit een tas zelf gemaakt. Maar wel al veel over gelezen. Eens moest de eerste keer zijn. Maar ik vond wel dat hij stevig moest zijn want mijn laptop is 17 inch. En best zwaar aan gewicht. Het patroon moest ik wel aan passen aan de afmeting van de laptop. Ik had nog stevige spijkerstof in mijn kast, en zag die stof in de winkel ik dacht dat echt iets voor mij. Ik heb wel geleerd dat ik in de naadtoeslag helemaal geen enkele versteviging in moet doen. Ben er wel erg trots op want het was een heel werk. En hier is het resultaat.